piątek, 22 listopada 2013

Snickers



Składniki:

1 kostka margaryny Kasia
3 i 1/2 szklanki mleka w proszku
3 waniliowe serki Danio
1/2 szklani cukru pudru
1/2 kilograma herbatników typu petit bery
1 mała puszka masy krówkowej
2 gorzkie czekolady
200 ml śmietanki 36 %
1/2 szklanki orzeszków ziemnych

Wykonanie:

Mleko w puszce podgrzać. Prostokątna blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Na przemian dodawać do niej serek Danio i mleko w proszku. Miksować do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, wylać na nie połowę mlecznej masy i przykryć drugą warstwą herbatników. Ciepłą masę krówkową wymieszać w puszce i rozsmarować na herbatnikach. Na nią wyłożyć pozostałą część mlecznej masy i przykryć trzecią warstwa herbatników. Czekolady posiekać i rozpuścić na parze. Ciągle mieszając dodać do nich śmietankę a na końcu orzeszki. Polać czekoladą wierzch ciasta i wstawić je na kilka godzin do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz